AEQ program® za odpravljanje kroničnih stanj

30-dnevni program AEQ metode® in AEQ dihanja®

KDAJ:  začnemo v ponedeljek, 6. maja, zaključimo v  nedeljo, 16. junija 2024, srečujemo se vsak dan, razen ob petkih in sobotah, od 20:15 do cca 21. ure (30 minut AEQ vaje in 15-20 minut razlaga in odgovori na vprašanja)

KJE:     aplikacija Zoom

Ste se naveličali ponavljajočih se stvari, ki vam grenijo življenje? Želite odpraviti kronične bolečine, bolezni, kronično slabe odnose s partnerjem, s starši, otroci, s sodelavci? Se vam pogosto dogajajo nesreče in neprijetnosti? Vas v omenjenih situacijah preveva občutek nemoči?

Ni vam potrebno obupati. Obstaja možnost, da iz poti, ki vas vodi v neželeno prihodnost postopoma preidete na drugo pot, kjer je slika prihodnosti lepša. Ni lahko, a vendar je mogoče. Postopoma, vztrajno, odgovorno do sebe in svojih bližnjih.   

AEQ metoda® ponuja odgovore zakaj prihaja do vseh teh neželenih situacij in je smerokaz, ki kaže, kako priti postopoma iz kroničnih stanj.

Kronične težave so vedno posledica kronične nezmožnosti učinkovitega urejanja stanja oziroma odnosov, v katerih živimo. Vzroki za neučinkovitost so ne-čutenje sebe, svojega telesa, ne-prepoznavanje čustev, občutkov in čustvena nezrelost.  

Večina ljudi zelo zgodaj, že v času svojega otroštva razvije ločenost med telesom in zavestjo, potem pa se tokom let to samo še poglablja. Kot otroci namreč kmalu spoznamo, da naši  vplivi na okolje (jok, izbruhi, izražanje agresije), ko nas nekaj moti, ovira, ogroža in omejuje, niso zaželeni oziroma nimajo ustreznega učinka. Verbalno izražanje je takrat še zelo okrnjeno, starši pa otroka največkrat na drugih nivojih ne čutijo dovolj dobro, da bi razumeli njegove potrebe. Lahko so tudi alergični na izražanje tistih otrokovih čustev, ki jih imajo sami potlačene. Posledica je, da otrok počasi  preneha izražati svoja avtentična čustva. Da lahko to stori, mora jakost impulzov, ki prihajajo iz telesa v zavest zmanjšati. Zato zakrči mišice trupa, preneha pa tudi funkcionalno dihati, morda zavrača hrano, da ima manj energije in tako manj čuti. Postopoma se razvije senzorno motorna amnezija, lahko pa gre celo za senzorno motorno odtujitev. Prične živeti v iluziji, da je vse v redu, saj ne čuti več.

V povezavi s tem, kakšna je naša družina, kakšna je njena dinamika, razvijemo vzorce delovanja in prepričanja. Lahko se nam zdi, da so določena vedenja popolnoma običajna, saj jih doživljamo iz dneva v dan, čeprav so v resnici/realno popolnoma nesprejemljiva. Okolje, v katerem živimo kot otroci, nas oblikuje, pusti v nas pečat. Lahko so ti vplivi dobri, žal pa je tudi veliko slabih in ti nam kasneje v življenju povzročajo težave.

Problem je, da ne čutimo sebe, niti svoje okolice.

Neprimerna mišična napetost, ki je prisotna iz dneva v dan, iz leta v leto, povzroči, da je statika telesa spremenjena, obremenitve sklepov so drugačne. Zato pride postopoma do deformacij in obrab. Ker se ne čutimo, zatiramo pa tudi neprijetnosti in bolečine, ki nam hočejo sporočiti, da je v telesu neurejenost, običajno pričnemo ukrepati zelo pozno.

Mišični oklep povzroči tudi, da ne prepoznavamo pravočasno telesnih stanj in počutja, čustev. Včasih celo ne znamo ločiti ali smo jezni, besni, žalostni, ali preziramo, nas je strah. Prag občutenja je prestavljen tudi zelo visoko. Tako ne odreagiramo pravočasno, ampak šele potem, ko morda ne zadostujejo več sintropična agresivna čustva, ampak uporabimo že entropične oblike. Naše reakcije pa so običajno takšne, kot smo jih pridobili, se jih naučili od naših staršev. Odreagiramo in se vedemo vedno enako, pri tem pa pričakujemo, da bo vse drugače in boljše.   

Težava je tudi v naši čustveni zrelosti oziroma nezrelosti. Razvijemo jo običajno do nivoja zrelosti naši staršev. Ker se desetletja nazaj v to ni vlagalo neke posebne pozornosti, časa in energije, je čustvena zrelost običajno nizka. To pa pomeni, da ne obvladujemo močnejših čustev,  ne upamo si jih uporabiti za urejanje odnosov. Bojimo se povratnega energijskega udarca po zakonu: akciji sledi reakcija.

Lahko je čustvena zrelost celo tako nizka, da si sploh ne dovolimo in si ne upamo ali pa preprosto ne znamo pretvoriti naše potencialne energije v kinetično (čustvo) in vplivati na okolje. Ker pa se energija ne more izničiti, se takšna potencialna energija pretvarja v destruktivno obliko in v telesu povzroči vnetja in spremembe strukture. Posledice so razne bolezni in zdravstvene težave.

AEQ metoda® uporablja somatske vaje za izboljšanje čutenje telesa, za ponovno povezovanje telesa, podzavesti in zavesti v celoto. Šele ko začutimo svoje dejansko stanje, ko se zavemo realnosti, ko sprevidimo kaj je narobe, lahko pričnemo s svojo spremembo delovanja in vedenja in tako vplivamo tudi na spreminjanje in urejanje odnosov z okolico. Spremembe so nujno potrebne za odpravljanje kroničnih stanj. Premalo so zgolj vaje in sproščanje telesa. S spreminjanjem/urejanjem sebe ter z drugačnim vedenjem ter odzivanjem namreč odpravljamo vzroke, ki povzročajo, da smo pretirano napeti. Spremenjeno in urejeno okolje/odnosi nam omogočajo zaživeti v bolj parasimpatičnem stanju. Sproščenost postaja vse bolj naravno stanje, ki ima realno osnovo in je ne dosegamo v napetem okolju umetno ter zgolj deloma in začasno s pomočjo utrujanja s športnimi aktivnostmi, prenajedanjem, opijanjanjem, drogiranjem,,,.

V ponedeljek, 6. maja, bo uvodno predavanje, kjer boste izvedeli več o AEQ metodi®, o tem, kako pride do kroničnih težav in bolezni, o podzavestnih vzorcih in delovanju našega avtonomnega živčnega sistema, o čustveni zrelosti, dotaknili se bomo tudi pomena pravilnega in funkcionalnega dihanja ter razlogih, zakaj dihanje popačimo. Govorila bom o tem, kako delovati, da pričnemo kronične težave odpravljati in bolje živeti.    

Z AEQ vajami® dosegamo:

 • boljše čutenje telesa in samozavedanje
 • boljšo interocepcijo (zaznava in prepoznava občutkov iz telesa) in propriocepcijo (zaznavanje zunanjega okolja, zavedanje gibanja, drže)
 • boljšo koordinacijo, boljše ravnotežje, mehkejše, lahkotnejše, manj togo gibanje
 • večjo sproščenost mišic, parasimpatično stanje
 • manjšo utrujenost in več energije, saj pri vadbi z učenjem in raziskovanjem pridobivamo nove gibalne vzorce, ki so učinkovitejši in zanje porabimo manj energije
 • boljše zavedanje realnega stanja, boljša/jasnejša zaznava kako smo in kaj si želimo
 • spoznavanje kaj na nas pretirano vpliva in kateri so podzavestni vzorci, pretekle travme, ki so s tem povezani
 • večja sproščenost mišic omogoča bolj kvalitetno dihanje
 • večanje čustvene zrelosti in s tem izboljšana sposobnost ter učinkovitost vplivanja na okolico, na odnose.

 Pogoji za sodelovanje v programu

 • primeren prostor, kjer vas ne bodo motili
 • zadosti dobra internetna povezava s primerno kamero (lahko na telefonu ali tablici), da vas lahko opazujem pri izvajanju vaj
 • podloga/armafleks za izvajanje vaj
 • primerna količina vašega časa, energije in pozornosti za izvajanje vaj

Po programu dobite opise vaj, da jih boste lahko samostojno izvajali doma.

Trajanje: 6. maj 2024 – 16. junij 2024 (vsi dnevi v tednu, razen petki in sobote), ob 20:15 do 21:00 (polurna vadba,15 -20 minut je namenjenih razlagi in odgovorom na vprašanja).                          

Cena programa je 300 evrov (10 evrov na srečanje).

Na program se morate obvezno prijaviti, svojo prijavo pa potrdite s plačilom na TRR (številko prejmete, ko se prijavite na program). Število mest je omejeno.

Za več informacij oziroma za prijavo pišite na info@aeq4you.eu ali pokličite 040 214 633.

Vaje vodim Jasmina Rome,

učiteljica AEQ metode® 3. stopnje,

učenka AEQ metode® 4. stopnje 3/5

učiteljica AEQ dihanja® 2. stopnje

VIŠANJE ČUSTVENE ZRELOSTI in ODPRAVLJANJE KRONIČNIH TEŽAV

30-dnevni program AEQ metode® in AEQ dihanja®

30-dnevni spletni program (preko aplikacije Zoom) Višanje čustvene zrelosti in odpravljanja kroničnih težav bo potekal od nedelje, 17. marca 2024,do četrtka, 25. aprila 2024. Srečevali se bomo petkrat tedensko (razen ob petkih in sobotah) ob 20.uri. Pol ure bom vodila vaje, nato pa bo sledil 15 minutni pogovor z možnostjo postavljanja vprašanj. Vprašanja mi lahko pošljete tudi na mail in nanje potem odgovorim pred začetkom vadbe. 

Čustveno zrel človek ne dopusti okolici, da ga spravlja v nemoč, hkrati pa tudi sam ne spravlja drugih v takšno stanje. Čustva zna učinkovito uporabiti za urejanje odnosov.

A naša čustvena zrelost je običajno na nivoju čustvene zrelosti naših staršev. Od njih smo se kot otroci učili  in pridobivali vzorce, kako odreagirati in reševati stvari, ki nas motijo, ovirajo, omejujejo. Če so bili oni neučinkoviti in nezreli, smo zelo verjetno takšni tudi mi. Pogosto se dogaja, da ne znamo ali si ne upamo uporabiti energije svojih čustev za povrnitev v stanje ravnovesja.   

Ko se nam čustvena zrelost veča, vse bolj jasno in realno zaznavamo čustva, ki so posledica sprememb v nas in v okolici. In ta čustva (emotion = energija v gibanju) učinkovito uporabimo za spremembo tistega, kar nas moti, ovira, ogroža, omejuje. Energije, ki se ustvarja v nas, v obliki potencialne energije ne kopičimo oziroma ne zadržujemo na neprimernih mestih, ampak jo sprostimo iz telesa v kinetični obliki in z njo vplivamo na okolico. Tako ne prihaja do samo-destrukcije. Nakopičena in zadržana potencialna energija lahko v telesu povzroča najrazličnejša vnetja, katerih posledica so potem težave z zobmi, sinusi, notranjimi organi, sklepi,… Pojavi se torej lahko široka paleta raznih težav in obolenj. 

Ko smo kronično neučinkoviti in nemočni, ko se ne učimo  iz svojih napak, nas to vodi v kronične težave. Z razvojem senzorno motorične amnezije (SMA) ustvarimo dovolj visoko napetost membrane (koža, skeletne mišice, podkožje), ko je zavest dobro ločena od preostale some. Živimo v senzorno motorni iluziji, kjer je nemoč prikrita. Menimo, da je vse v redu, vendar še zdaleč ni tako. Sebe in okolico doživljamo popačeno.

Kronična stanja so posledica procesov, ki so ustvarili SMA in SMO. Ko jih razumemo, sprejmemo in poimenujemo, lahko pričnemo iskati rešitve zanje.       

Za uspešno delovanje in življenje je torej nujna čim boljša povezanost telesa, podzavesti in zavesti. Razvijati se moramo v smeri, da okrepimo povezavo med korteksom in limbičnim delom možganov, tako da ostaneta čim bolj povezana tudi v stresnih okoliščinah. Tako bomo odreagirali bolj zavestno in manj na osnovi podzavestnih vzorcev, ki nam ne služijo več. To lahko dosežemo z višanjem čustvene zrelosti.

Sproščeno telo in s tem primerna kontrakcija mišic, omogoča, da informacije iz telesa pridejo nespremenjene v zavest. Začutimo kaj nas moti, ogroža, ovira, omejuje in pravočasno na to odreagiramo. AEQ vaje povezavo s telesom in čutenje bistveno izboljšajo.

Ob vodenemu izvajanju vaj, ki torej omogoča boljšo povezavo uma in telesa ter ob primernih razlagah, se dviguje čustvena zrelost. Vse bolj se zavedamo in razumemo lastna čustva, imamo sposobnost samoregulacije, bolj pa razumemo tudi čustva drugih. Ne izogibamo se konfliktom, ampak jih rešujemo konstruktivno, namesto konfrontacije vse pogosteje izberemo dialog. Prevzemamo odgovornost za lastna čustva, tako rastemo in se razvijamo skozi zahtevne situacije. Bolj smo se sposobni prilagajati spremembam, bolj smo odporni na stres (večkrat smo v eustresu in ne v distresu) ter ohranjamo čustveno stabilnost. 

Na ta način odpravljamo vzroke za kronične težave različnih oblik – od kroničnih bolezni, kroničnih težav z odnosi, ponavljajočih se poškodb in nesreč.

V nedeljo, 17. marca, bo uvodno predavanje, kjer boste izvedeli več o AEQ metodi®, o tem, kako pride do kroničnih težav in bolezni, o podzavestnih vzorcih in delovanju našega avtonomnega živčnega sistema, o čustveni zrelosti, dotaknili se bomo tudi pomena pravilnega in funkcionalnega dihanja ter razlogih, zakaj dihanje popačimo. Govorila bom o tem, kako delovati, da pričnemo kronične težave odpravljati in bolje živeti.    

 Z AEQ vajami® dosežemo:

 • boljše čutenje telesa in samozavedanje
 • boljšo interocepcijo (zaznava in prepoznava občutkov iz telesa) in propriocepcijo (zaznavanje zunanjega okolja, zavedanje gibanja, drže)
 • boljšo koordinacijo, boljše ravnotežje, mehkejše, lahkotnejše, manj togo gibanje
 • večjo sproščenost mišic, parasimpatično stanje
 • manjšo utrujenost in več energije, saj pri vadbi z učenjem in raziskovanjem pridobivamo nove gibalne vzorce, ki so učinkovitejši in zanje porabimo manj energije
 • boljše zavedanje realnega stanja, boljša/jasnejša zaznava kako smo in kaj si želimo
 • spoznavanje kaj na nas pretirano vpliva in kateri so podzavestni vzorci, pretekle travme, ki so s tem povezani
 • večja sproščenost mišic omogoča bolj kvalitetno dihanje
 • večanje čustvene zrelosti in s tem izboljšana sposobnost ter učinkovitost vplivanja na okolico, na odnose.

 Pogoji za sodelovanje v programu

 • primeren prostor, kjer vas ne bodo motili
 • zadosti dobra internetna povezava s primerno kamero (lahko na telefonu ali tablici), da vas lahko opazujem pri izvajanju vaj
 • podloga/armafleks za izvajanje vaj
 • primerna količina vašega časa, energije in pozornosti za izvajanje vaj

Po programu dobite opise vaj, da jih boste lahko samostojno izvajali doma.

Trajanje: 17. marec 2024 – 25. april 2024 (vsi dnevi v tednu, razen petki in sobote), ob 20:00 do 20:45 (polurna vadba in 15 minut namenjenih razlagi in odgovorom na vprašanja).                          

Cena programa je 300 evrov (10 evrov na srečanje).

Na program se morate nujno prijaviti, svojo prijavo pa potrdite s plačilom na TRR (številko prejmete, ko se prijavite na program). Število mest je omejeno.

Za več informacij oziroma za prijavo pišite na info@aeq4you.eu ali pokličite 040 214 633.

Vaje vodim Jasmina Rome,

učiteljica AEQ metode® 3. stopnje,

učenka AEQ metode® 4. stopnje 3/5

učiteljica AEQ dihanja® 2. stopnje

____________________________________________________________________________________________

30-dnevni spletni program (Zoom) dvigovanja čustvene zrelosti in odpravljanja kroničnih stanj bo potekal od ponedeljka, 8. januarja 2024,do nedelje, 11. februarja 2024. Srečevali se bomo šestkrat tedensko (razen ob sobotah) ob 19:30. Pol ure bom vodila vaje, nato pa bo sledil 15 minutni pogovor z možnostjo postavljanja vprašanj. Vprašanja mi lahko pošljete tudi na mail in nanje potem odgovorim pred začetkom vadbe. 

Ob vodenem izvajanju vaj prihaja posameznik bolj v stik s svojim telesom. Telo, za katerega veljajo zakoni klasične Newtonove fizike, ima veliko ljudi »odrezanega« od zavesti, ki pa deluje po kvantnem principu. Glavna razloga za to sta, da nam telo predstavlja oviro pri doseganju ciljev, ki si jih zamisli naš ego/zavest ali pa so se nam dogajale v preteklosti stvari, ki so bile takrat preveč grozne za nas, da bi jih konstantno čutili, saj smo bili na primer kot otroci popolnoma nemočni in nezmožni na situacijo vplivati. V takšnih primerih naredi človek blokado, da informacije iz telesa ne pridejo v zavest, oziroma pridejo do tja popačene. Konstantno prenapete mišice omogočajo prav to. Tako se ne čutimo, oziroma sebe in okolico doživljamo popačeno. Živimo v iluziji.

Neprimerno napete mišice povzročijo, da se spremeni statika telesa, drugačna je drža, gibanje, pride do nepravilne obremenitve sklepov in posledično do degenerativnih sprememb, ki jih spremljajo bolečine.

Ob vadbi, ki omogoča boljšo povezavo uma in telesa ter ob primernih razlagah, se dviguje tudi čustvena zrelost. Človek je čustveno zrel, ko se zaveda in razume lastna čustva, ima sposobnost samoregulacije, razume pa tudi čustva drugih. Ne izogiba se konfliktom, ampak jih rešuje konstruktivno, namesto konfrontacije izbere dialog. Prevzema odgovornost za lastna čustva, tako raste in se razvija skozi zahtevne situacije. Bolj je sposoben prilagajati se spremembam, bolj je odporen na stres (večkrat je v eustresu in ne v distresu), ohranja čustveno stabilnost.   

Ko se nam čustvena zrelost veča, vse bolj jasno in realno zaznavamo čustva, ki so posledica sprememb v nas in v okolici. In ta čustva (emotion = energija v gibanju) učinkovito uporabimo za spremembo tistega, kar nas moti, ovira, ogroža, omejuje. Energije, ki se ustvarja v nas, v obliki potencialne energije ne kopičimo oziroma ne zadržujemo na neprimernih mestih, ampak jo sprostimo iz telesa v kinetični obliki in z njo vplivamo na okolico. Tako ne prihaja do samo-destrukcije. Nakopičena in zadržana potencialna energija lahko v telesu povzroča najrazličnejša vnetja, katerih posledica so potem težave z zobmi, sinusi, notranjimi organi, sklepi,… Pojavi se torej lahko široka paleta raznih težav in obolenj.  

Za svoje življenje smo odgovorni sami, mi smo tisti, ki si krojimo usodo. To pomeni sprejemanje zavestnih odločitev, prevzemanja nadzora nad svojimi dejanji in sprejemanje posledic svojih odločitev.   

Pri tem nam nagaja naša podzavest, ki ni posodobljena in je še vedno takšna, kot je bila v naših otroških letih. Takrat smo bili nemočni in popolnoma odvisni od drugih. Razvili smo vzorce, ki so nam pomagali, da smo »preživeli«. Podzavest ni nekaj slabega, imamo jo dejansko zato, da preživimo, saj večina življenjskih procesov poteka samodejno. Problem je, da nekateri vzorci, ki nam ne služijo več in nas dejansko ovirajo v življenju, niso doživeli update-a.

Ko bolj čutimo sebe, ko bolj vemo kaj želimo in česa ne, ko bolj vidimo ali gre naša pot v željeno ali neželeno smer, lahko bolje prepoznamo te vzorce, ki našo zavest sabotirajo. In ko jih detektiramo, jih lahko počasi tudi spreminjamo. To dosežemo z drugačnimi odzivi, reakcijami na določene situacije. Delo je sicer dolgotrajno, saj moramo doživeti veliko ponovitev in občutiti pozitivne spremembe zaradi naših drugačnih odzivov, da smo pri spreminjanju podzavestnih vzorcev uspešni.  

Vabljeni torej na program, ki je usmerjen v izboljševanje zgoraj opisanega – v sproščanje telesa,  v boljše čutenje sebe, v višanje čustvene zrelosti, v spreminjanje podzavestnih vzorcev, ki ne služijo več, v sprejemanje odgovornosti za svoje življenje. Ob tem se bodo zagotovo manjšale kronične težave, saj boste odpravljali vzroke njihovega nastanka.

V ponedeljek, 8. januarja, bo uvodno predavanje, kjer boste izvedeli več o AEQ metodi®, o tem, kako pride do kroničnih težav in bolezni, o podzavestnih vzorcih in delovanju našega avtonomnega živčnega sistema, o čustveni zrelosti, o pomenu funkcionalnega dihanja in razlogih, zakaj dihanje popačimo. Govorila bom o tem, kako delovati, da pričnemo kronične težave odpravljati in bolje živeti.     

Pogoji za sodelovanje v programu

 • primeren prostor, kjer vas ne bodo motili
 • zadosti dobra internetna povezava s primerno kamero (lahko na telefonu ali tablici), da vas lahko opazujem pri izvajanju vaj
 • podloga/armafleks za izvajanje vaj
 • primerna količina vašega časa, energije in pozornosti za izvajanje vaj

Po programu dobite opise vaj, da jih boste lahko samostojno izvajali doma.

Trajanje: 8. januar 2024 – 11. februar 2024 (vsi dnevi v tednu, razen sobote), ob 19:30 do 20:15

UČENJE AEQ DIHANJA® IN ODPRAVLJANJE KRONIČNIH TEŽAV

6. november do 11. december 2023 (vsi dnevi v tednu, razen sobote)

19:30 – 20:15 (polurna vadba in 15 minut za razlago in odgovore na vprašanja)

spletna aplikacija Zoom

Vsak, pa verjetno tudi vi, ki to berete, si želi življenje s čim manj bolečin in kroničnih težav, s čim več srečnih in veselih trenutkov, urejenost, dobre odnose,…

So to le želje v oblakih, ko nemočno čakate, da se bodo nekoč uresničile (a verjetnost za to je po naravnih zakonih res zelo majhna, lahko bi rekli celo nična) ali ste pripravljeni stopiti na pot, kjer boste vi tisti, ki ima škarje in platno in si kroji usodo?  Če želite postati čustveno zrelejši, odgovoren človek, ki življenje usmerja tja, kamor želi priti in ne tja, kamor mu je usojeno, če želite odpravljati kronične bolečine in težave, vas vabim, da se udeležite tega spletnega programa.

Kaj lahko od programa pričakujete?

Na uvodnem predavanju vam bom razložila osnove, na katerih temeljita  AEQ metoda® in AEQ dihanje®. Govorila bom o tem, kako in zakaj pride do kroničnih problemov,  kaj nam kronične bolečine in težave sporočajo ter kako se usmeriti k reševanju ponavljajočih se težav. Razložila bom zakon časa in zakon gravitacije, kaj pomeni porušeno ravnotežje,  neučinkovitost in dalj časa trajajoča nemoč. Spoznali boste kakšno vlogo ima pri vsem tem dihanje oziroma kako so povezani čustva, dihanje in stanje v telesu.

Z izvajanjem AEQ vaj oziroma AEQ dihalnih vaj in dihalnih protokolov boste dosegli:

 • boljše čutenje telesa in samozavedanje;
 • boljšo interocepcijo (zaznava in prepoznava občutkov iz telesa) in propriocepcijo (zaznavanje zunanjega okolja, zavedanje gibanja, drže);
 • boljšo koordinacijo, boljše ravnotežje, mehkejše, lahkotnejše, manj togo gibanje;
 • večjo sproščenost mišic, lažje doseganje parasimpatičnega stanja in zaznavanje kdaj ni potrebe biti v simpatičnem stanju;
 • manjšo utrujenost in več energije, saj pri vadbi z učenjem in raziskovanjem pridobivamo nove gibalne vzorce, ki so učinkovitejši in zanje porabimo manj energije, večja količina energije pa bo tudi posledica izboljšanega in bolj funkcionalnega dihanja;
 • boljše zavedanje realnega stanja, boljša/jasnejša zaznava kako smo in kaj si želimo;
 • spoznavanje kaj na nas pretirano vpliva in kateri so podzavestni vzorci, pretekle travme, ki so s tem povezani;
 • večanje čustvene zrelosti in s tem izboljšana sposobnost ter učinkovitost vplivanja na okolico, na odnose;
 • boljše zavedanje časa in njegovega vpliva na naša dejanja.

Če bi bilo vse idealno, bi bila povezanost telesa in zavesti dobra. Naše čutenje bi bilo dobro, zato bi se ob pravem času odzivali na tisto, kar nas moti, ovira, ogroža ali omejuje in to tudi učinkovito uredili. Z izražanjem čustev ne bi imeli težav, prav tako ne bi poznali kronične mišične zakrčenosti, ampak bi bile mišice ustrezno močne in napete v akciji, ob počitku in neaktivnosti pa popolnoma sproščene. Naš avtonomni živčni sistem bi deloval razmeram primerno – ko bi bilo treba nekaj urediti, bi se aktiviral simpatični del, sicer pa bi se regenerirali in uživali v sproščenosti ob delovanju parasimpatičnega živčnega sistema. Ne bi imeli senzorno/motorične amnezije, ne bi živeli v senzorno/motorični iluziji, da je vse v redu in običajno, čeprav je v resnici nenormalno. Ne bi se počutili nemočne. Dihali bi pravilno, primerno strukturi dihalnega sistema, zato bi bila proizvodnja življenjske energije velika. Vse te energije, ki jo lahko poimenujemo potencialna energija in jo shranjujemo v glavnih votlinah, v prsni, trebušni in v lobanji ne bi pretirano kopičili, ampak bi jo pretvarjali v kinetično obliko, s katero bi urejali okolje/odnose, v katerih živimo. Posledično ne bi bilo vzrokov za kronične bolečine, bolezni in težave. Telo, telesni sistemi bi delovali s pravimi funkcijami, zato ne bi prihajalo do sprememb v strukturi in vsakovrstnih težav.

To je le kratek opis delovanja in življenja, ki se približuje optimumu. Kje ste vi in koliko ste od tega oddaljeni, si lahko odgovorite sami. Na vsak način pa je možno vse, kar je nasprotno napisanemu, torej nepravilno dihanje, kronično mišično zakrčenost, pretežno delovanje simpatičnega živčnega sistema, ki prehaja v deregulirano in zamrznjeno stanje, nemoč, nizko čustveno zrelost, neizražanje čustev počasi spreminjati in aktivno delovati v smeri želenega življenja. V programu Učenje AEQ dihanja® in odpravljanje kroničnih težav lahko stopite na to pot oziroma jo nadaljujete, če ste že prej sodelovali na kakšnem programu, delavnici ali ste se aktivno učili AEQ metodo.

Pogoji za sodelovanje v programu

 • primeren prostor, kjer vas ne bodo motili
 • zadosti dobra internetna povezava s primerno kamero (lahko na telefonu ali tablici), da vas lahko opazujem pri izvajanju vaj
 • podloga/armafleks za izvajanje vaj
 • primerna količina vašega časa, energije in pozornosti za izvajanje vaj

Po programu dobite opise vaj, da jih boste lahko samostojno izvajali doma.

Trajanje: 6. november – 11. december 2023 (vsi dnevi v tednu, razen sobote), ob 19:30 do 20:15

                (polurna vadba in 15 minut namenjenih razlagi in odgovorom na vprašanja).                          

Cena programa je 240 evrov (8 evrov na srečanje).

Na program se morate nujno prijaviti, svojo prijavo pa potrdite s plačilom na TRR (številko prejmete, ko se prijavite na program). Število mest je omejeno.

Za več informacij oziroma za prijavo pišite na info@aeq4you.eu ali pokličite 040 214 633.

Vaje vodim Jasmina Rome Rodić, učiteljica AEQ metode® 3. stopnje, učenka AEQ metode® 4. stopnje 3/5, učiteljica AEQ dihanja® 2. stopnje